Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Γιορτάζει τα 125 της χρόνια η Bianchi

Μετλαφραση Μαρία Καγιαλή

Το 2010 τα ποδήλατα Bianchi κλείνουν 125 χρόνια, αλλά όπως τονίζει η εταιρεία δεν πρόκειται απλά για ένα ποδήλατο. «τα Bianchi είναι τρόπος ζωής, τρόπος μετακίνησης, τρόπος να αγωνίζεσαι», δήλωσε η εταιρεία καθώς ετοιμάζεται να σηματοδοτήσει αυτή τη χρονιά ορόσημο.
Στην πορεία της ως τώρα η εταιρεία αριθμεί νίκες σε 12 Γύρους Ιταλίας, 3 Γύρους Γαλλίας και 19 στο Μιλάνο – Σαν Ρέμο πάνω σε ποδήλατά της.
Η Bianchi φημίζεται για την ιδιαίτερη « Celeste» απόχρωση του μπλε που χρησιμοποιείται σε όλα της τα ποδήλατα, αλλά διακρίνεται επίσης και για την πολύ καλή ποιότητα των υλικών, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού.
Η ποιότητα από τεχνικής απόψεως ωστόσο είναι μόνο η μια πλευρά. «Ένα άλλο δυνατό σημείο της Bianchi´s είναι το πάθος όλων των ανθρώπων που έχουν συνδεθεί με την Bianchi στο παρελθόν αλλά και ως σήμερα», δήλωσε ο Bob Ippolito, διευθυντής της
Bianchi. «Η επιτυχία ξεκινάει από σημαντικούς ανθρώπους και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλους τους ανθρώπους που έκαναν την Bianchi ένα πραγματικά μοναδικό και ισχυρό όνομα στην ποδηλασία.
Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 1997 από τον Όμιλο Cycleurope A.B., τη Σουηδική εταιρεία του Ομίλου Grimaldi που ανήκει στον μεγιστάνα Salvatore Grimaldi. «Η Bianchi είναι μια από τις καλύτερες μάρκες ποδηλάτων στον κόσμο με μια φανταστική ιστορία. 50 χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Coppi το 1960. Συμπληρώνονται 125 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας F.I.V.E. Bianchi από τον Edoardo Bianchi. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο ιδιοκτήτης της Bianchi εδώ και 13 χρόνια και θα συνεχίσω να επενδύω στην Bianchi για ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον,» δήλωσε ο Grimaldi.
Η εταιρεία υπήρξε χορηγός πολλών ομάδων. Ήταν ο μέγας χορηγός της Ομάδας Bianchi το 2003 με τον Jan Ullrich, χορηγός της Liquigas το 2005 και 2006. Φέτος είναι χορηγός της Ιταλικής Επαγγελματικής ομάδας Flaminia.
Η Bianchi δραστηριοποιείται επίσης και στην ορεινή ποδηλασία και είναι χορηγός της δικής της ομάδας από το 1991. Είναι ιδιοκτήτης και παροχέας της ομάδας ορεινής ποδηλασίας TX Active-Bianchi. Η εταιρεία μπορεί επίσης να καυχιέται και για το χρυσό μετάλλιο του Julien Absalon στο cross-country ανδρών των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και για 10 Παγκόσμια Πρωταθλήματα εκτός δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου